Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gotas vd: Vi ska inte kopiera allt från Blekinge

Publicerad: 3 december 2010, 14:16

Från årsskiftet kan Gota Media vara nya ägare till Östran/Nyheterna. Hur mycket man betalat för majoritetsposten vill inte vd Bennie Ohlsson säga. Inte heller hur många som kommer att beröras av de rationaliseringsåtgärder som nu väntar.


Ämnen i artikeln:

ÖstranGota Media

Det är försiktighetsprincipen som gäller för Gota Medias vd Bennie Ohlsson:

Inget är klart innan det är klart.

Men han kan inte se några hinder för att affären med Östra Småland/Nyheterna går i lås. Målet är att skriva under alla papper innan nyår. Sedan kommer Gota Media att titta på vad som krävs för att få bättre lönsamhet i verksamheten. Ökade intäkter från ett gemensamt bearbetande av annonsmarknaden räcker inte. Ett antal personer kommer att beröras också. Hur många vet inte Bennie Ohlsson i dagsläget.

Erfarenheterna från Blekinge där samordningen mellan BLT och Sydöstran gått långt kommer att vara en utgångspunkt för arbetet i Kalmar. Formellt kommer dock Östran och Sydöstran att ingå i det bolag som i dag heter Blekinge Media.

Men vi ska hitta ett mer neutralt namn.

Ulf Carlsson kommer fortsätta vara chefredaktör för Östran. Vem som blir vd för Blekinge Media vill inte Bennie Ohlsson säga.

Samordningen kommer bland annat att handla om tryck, administration och annonsproduktion.

Blir det en gemensam sajt för Östran och Barometern på samma sätt som för BLT och Sydöstran?

Vi ska inte kopiera allt från Blekinge. Det upplägget måste utvärderas ordentligt först innan vi går vidare.

Ska Östran flytta in i ert nya mediehus?

Tills vidare får de fortsätta där de är. Men vår ambition är att de ska få en annan placering men inte i det nya huset som vi förhoppningsvis får bygga. Det är viktigt att behålla Östrans fristående ställning.

Hur tror du det går att få Barometerns och Östrans anställda att lämna den konkurrens som präglat relationerna mellan tidningarna?

Det är ingen annorlunda situation jämfört med den i Blekinge. Där kunde vi hantera det. Så det finns goda förutsättningar att göra det här också.

Därför är det logiskt att Gota köper Östran

Gota Media köper Östran

Ämnen i artikeln:

ÖstranGota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.