Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gota tar över Skånemedia helt

Publicerad: 5 januari 2018, 08:30

Gota Media blir ensam ägare av Skånemedia med tidningarna Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda. Stiftelsen Kristianstadspress får tidningshuset i Kristianstad.

Ämnen i artikeln:

Gota Media

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


”Vi vill integrera Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda fullt ut i Gota Media och det sker enklare om de ägs till 100%. Vi kan hålla ett högre tempo i utvecklingen av tidningarna. De förändringar vi genomförde i somras med ny ledning och struktur för organisationen, kan nu fortsätta på ett bra sätt, och vi tror att tidningarna i Skåne snart kan bidra positivt till Gota Medias resultat och utveckling.”, skriver Gota Medias styrelseordförande Bennie Ohlsson och vd Boine Gepertz i ett pressmeddelande.

Stiftelsen kommer även i fortsättningen ha huvudansvar för tillsättande av Kristianstadsbladets politiska redaktör och vill bidra till att utveckla journalistiken på Kristianstadsbladet, bland annat genom årliga bidrag till kompetensutveckling.

”Gota Media är den bästa ägaren för tidningarna och har goda kompetenser och resurser att utveckla tidningarna i den omställning som branschen går igenom. Vi kommer även i fortsättningen visa stort engagemang för Kristianstadsbladet bland annat genom att äga tidningshuset och ge tidningen en rejäl hyresrabatt”, säger Sigurd Nilsen som representerat Stiftelsen Kristianstadspress i Skånemedias styrelse.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev