Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gota och Norran börjar med robotsport

Publicerad: 19 april 2017, 09:22

Nu har Gota och Norran hoppat på robottåget. Sedan månadsskiftet sköter en textrobot delar av deras sportbevakning.

Ämnen i artikeln:

NorranGota Media

Det är United Robots lösning som producerar automatiskt förhandstexter och referat om fotboll, hockey, innebandy, handboll, basket och bandy till Gota Media och Norran.

– Gota Media vill framför allt öka det redaktionella utbudet med hjälp av automation, i dagsläget med innehåll om lokalfotboll. Tillsammans med det kvalificerade innehåll som sportredaktionerna jobbar fram ger vi ännu mer till läsarna. Samtidigt får vi prova att jobba med automation på ett konkret sätt”, säger Peter Sigfridsson, Gota Medias produktutvecklingschef i ett pressmeddelande.

MittMedia, inklusive tidigare Promedia, Mediehuset UNT och Östgöta Media var först ut under 2016. Sedan dess har småländska Hallpressen och finska HSS Media tillkommit. Samt nu också Gota och Norran.

– Man börjar se konturerna av hur den automatiserade redaktionen kan fungera. Sport är långt ifrån det enda område där redaktörer kan ta hjälp av algoritmer för att producera innehåll. Vi tittar just nu på bland annat fastighetsmarknaden och olika aspekter av det lokala näringslivet. Dessutom har vi diskussioner igång med aktörer utanför mediebranschen, säger United Robots vd Sören Karlsson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev