Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gota köper och lägger ned konkurrent

Publicerad: 1 december 2014, 13:48

Gota Media köper AlingsåsKuriren och BoråsKuriren av Draken Tidnings AB. BoråsKuriren, som konkurrerar med Gotas Xtra Borås, läggs ned.


Ämnen i artikeln:

Gota Media

Idag tecknades avtalet som innebär att Gota Media tar över alla aktier i Alingsås Kuriren AB som ger ut AlingsåsKuriren i Alingsås och sedan 2011 även BoråsKuriren som en endagars gratistidning i Borås.

”Trots ökande annonsförsäljning har det inte gått att få lönsamhet i en gratistidning i Borås och styrelsen har gjort bedömningen att vi inte längre klarar utgivning av BoråsKuriren. AlingsåsKuriren berörs inte av nedläggningen, utan Gota Media AB fortsätter utgivningen som hittills, säger Sune Tholin, styrelseordförande i Draken Tidnings AB och Alingsås Kuriren AB, i en kommentar.

Gota Medias vd Boine Gepertz säger i pressmeddelandet:

”Vi har ambitionen att växa inom olika delar av mediemarknaden och uppskattar den förutsättningar för fortsatt utgivning. I Borås tar vi nu nya steg i utvecklingen av vår prisbelönta gratistidning Xtra Borås, med stärkt fokus på att ge ut en tidning som uppskattas av både annonsörer och läsare.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev