Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Göran Carstorp: Vi samordnar redan

Publicerad: 12 december 2014, 10:02

EK-koncernens ledning vill ha mer samordning mellan koncernens flerdagarstidningar. Vi samordnar redan i princip allt som inte är lokalt, säger SN:s chefredaktör Göran Carstorp.


Ämnen i artikeln:

Södermanlands Nyheter

Jag utgår från att det är den lokala journalistiken och den lokala relationen med kunderna som ska fortsätta att vara kärnan i vår affär. Och att det är det vi ska bygga på även fortsättningsvis, säger SN:s chefredaktör Göran Carstorp.

Tidningarna i koncernen har redan jobbat mycket med samordning och införde bland annat gemensam form och centraliserade redigeringen hösten 2013. Redaktionerna samarbetar också mycket när det gäller sajterna.

Vi jobbar redan med utgångspunkten om att allt som inte är lokalt ska göras gemensamt. Och så är det till stor del, säger Göran Carstorp.

I sparpaketet ingår en övergång till tabloid från dagens berlinerformat. Men det blir inget byte av tryckeri, vilket innebär att ni måste skära bort en massa papper. Hur ska det bli en besparing?

Tidningarna kommer att bli mer lättproducerade, och vi kan minska något på leveranserna av det redaktionella materialet utan att läsarna kommer att märka något, säger Göran Carstorp.

Men det kommer att bli en utmaning. Samtidigt måste vi frigöra resurser för en digital omställning. Vi måste gå takt med våra läsare, varken före eller efter. Och få med oss annonsörerna också.

Hur ser du i övrigt på omorganisationen och att Peo Wärring blir ansvarig utgivare?

Det är fortfarande oklart hur den delen kommer att bli, så där vill jag inte uttala mig i nuläget, säger Göran Carstorp.

EK, KK och SN slås samman

EK får ny chefredaktör

Ämnen i artikeln:

Södermanlands Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev