Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Göran Carstorp slutar som chefredaktör

Publicerad: 19 januari 2015, 08:50

EK-koncernen vill ha en ansvarig utgivare för alla tidningar. En linje som SN:s chefredaktör Göran Carstorp inte känner passar. Därför lämnar han nu uppdraget.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Göran Carstorp är kvar som chefredaktör och ansvarig utgivare på SN till siste februari. Sedan lämnar han uppdraget som varit hans sedan oktober 1999. Orsaken till beslutet är att koncernen nu ska centralisera utgivarskapet till en person, Peo Wärring.

Det är den väg som EK valt och då är det bättre för alla parter om de hittar någon som brinner för den vägen, säger Göran Carstorp.

För mig är en viktig del att utgivarskapet finns lokalt.

Hade du funderat på att sluta innan planerna på den nya organisationen blev känd?

Det kan jag inte påstå.

Några riktiga planer på vad som ska hända sedan har han inte heller.

Visst har jag några tankar, men inget konkret.

EK-koncernens ledning ska göra ett bolag av alla flerdagarstidningar i koncernen. Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter. Bolaget, som fått arbetsnamnet Sörmlands Media AB ska ledas av en vd och en huvudredaktör.

SN:s förre vd Robert Jonsson var utsedd till vd för bolaget men har sedan tackat nej. Det innebär att koncernen nu måste rekrytera två chefredaktörer, förutom Göran Carstorp ska även Eskilstuna-Kuriren ha en ny chefredaktör när Peo Wärring får ett övergripande koncernansvar samt en ny vd.

Katrineholms-Kurirens chefredaktör Elisabet Bäck är i dagsläget sjukskriven efter en stroke men tycker att den nya organisationen är något positivt.

Jag tycker det blir bra att Peo blir huvudredaktör, det gör inte mig något.

EK, KK och SN slås samman

Göran Carstorp: Vi samordnar redan

EK får ny chefredaktör

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev