Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Glanzelius svarar om Big Brother

Publicerad: 6 oktober 2011, 12:52

Ännu en Big Brother-deltagare har försökt ta livet av sig. TV11:s programchef Anton Glanzelius svarar på Medievärldens frågor.


Ämnen i artikeln:

Big BrotherTV4TV11Anton Glanzelius

Varför lägger ni inte ned programmet?

– Vi har bara gjort en säsong av Big Brother och vi har idag inte fått information om anledningen till det tragiska som hände i helgen. Vår enda prioritering idag gäller att finnas tillgängliga för familjen i den mån de önskar ha vårt stöd eller hjälp.

De ansvariga tänker inte på oss deltagare, de tänker bara på sig själva och på pengar, säger en deltagare till Expressen. Vad gör ni för att säkerställa att personerna är psykiskt friska innan de skriver på för att medverka?

– Vi har många långa samtal, extra djupintervjuer och enskilda möten med psykolog. Vi tar också fram information från brottsregistret.

Har ni någon kontinuerlig uppföljning på hur deltagarna mår under och efter medverkan?

– Ja, det har vi. Efter tävlingen är slut så avgör deltagarna hur mycket kontakt de vill ha med oss. Vi följer upp för att se hur de mår, vissa vill då ha mer kontakt med oss medan andra anser sig inte behöva det.

I det här fallet verkar det handla om att personen skämts för saker han gjort i tv. Psykologer menar att skam är ett centralt inslag i självmordstankar. Vad har ni för ansvar där? Dokusåpor hetsar ju till att konsumera stora mängder alkohol, ha sex framför kamerorna och liknande.

– Vi har ingen rätt att spekulera i hur personen i fråga mår eller vad det finns för anledningar bakom det som har hänt. Av respekt för denne och dennes familj så önskar jag att man avstår den sortens spekulationer.

Ta ert ansvar, TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev