Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gick Pärleporten i baklås, Dagen?

Publicerad: 15 oktober 2012, 11:04

Tidningen Dagens betalvägg Pärleporten fungerade så dåligt att den fick läggas ner. Nu ska den lanseras på nytt.


Ämnen i artikeln:

Dagen

Vi lanserade den med buller och bång i maj. Men efter bara tre dagar var vi tvungna avaktivera den eftersom den tekniska lösningen inte höll måttet, säger Dagens marknadschef Claes Parsmo.

Vad var det som hände?

Vi bytte hela vår tekniska plattform och lanserade Pärleporten samtidigt. Kunder hörde av sig och kom inte in med sina inloggningsuppgifter. Vi grottade i det och kunde inte hitta felet, bara att det inte lirade. Då tog vi ner den.

Och vad har ni gjort sedan dess?

Under sommaren har Pärleporten varit vidöppen. Nu har vi beslutat att vi vill göra ett omtag och testa vår Pärleport igen. Vi ligger i startgroparna och hoppas på de första veckorna i november.

Vad har ni för teknisk plattform?

Plattformen heter Storm och görs av en norsk leverantör som våra ägare Mentor medier också använder.

Hur kommer Pärleporten att vara utformad?

Det är en mjuk betalsajt så till vida att alla som kommer dit får läsa fem artiklar gratis. När du klickar på din sjätte dyker Pärleporten upp framför dig och du får välja på olika alternativ, ett alternativ är ett gratis gästkonto som utöver fem fria artiklar ger tillgång till sajten med ledare, krönikor, bloggar och halva artiklar.

Tanken med gästkontona är dels att få adressuppgifter för att kunna ringa och bearbeta dem, dels hoppas vi att de halva artiklarna ska ha så bra innehåll att man ska vilja betala för ett konto.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dagen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev