söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gemensam litteraturkritik ”ett pilotprojekt”

Publicerad: 16 februari 2012, 09:26

Aase Berg, Ingrid Elam, Andres Lokko och Daniel Sjölin ska recensera litteratur för fyra Gota-tidningar. "Ett pilotprojekt" enligt BT:s chefredaktör Stefan Eklund.

Ämnen i artikeln:

Gota Media

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Recensionerna kommer att publiceras i Barometern, Borås Tidning, Blekinge Läns Tidning och Smålandsposten. Initiativtagare är Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund.

Det finns nog ingen landsortstidning som har budget för namn i den här kalibern. Men genom att gå ihop klarar vi det, och höjer kvaliteten för läsarna. Våra arvoden ligger i paritet med rikstidningarnas, säger han.

De fyra tidningarna har redan ett samarbete kring utrikeskrönikor, men den här satsningen tar samarbetet ett steg till eftersom de litteraturansvariga från de fyra tidningarna träffas och planerar jobben tillsammans.

Vi ser det lite som ett pilotprojekt, som kan leda till fler liknande samarbeten inom andra genrer, säger Stefan Eklund.

De inköpta recensionerna ersätter inte den befintliga litteraturkritiken, utan är snarare ”grädde på moset” enligt Stefan Eklund. Det handlar om 6 – 8 recensioner per recensent och år.

De här tidningarna har redan en väldigt bra litteraturbevakning, och satsningen ska inte på något sätt hota den lokala prägeln på kulturbevakningen.

Skribenterna har också varit positiva till upplägget, enligt Stefan Eklund.

De tycker det är kul att möta så många människor utanför tullarna.

De första recensionerna publiceras i mars, med undantag för Daniel Sjölin som ansluter senare i år.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev