Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GD rekryterar ledarskribent från Expressen

Publicerad: 28 juni 2016, 04:14

Bawar Ismail, för närvarande på Expressens ledarredaktion, börjar i höst på Gefle Dagblad.


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Han har tidigare jobbat på Göteborgs-Posten, Upsala Nya Tidning och Liberala Nyhetsbyrån. Bawar Ismail har också läst statsvetenskap och internationella relationer vid Stockholms universitet, har en bakgrund som utrikespolitisk talesperson för Liberala ungdomsförbundet och har vikarierat som ledarskribent på flera lokal- och regionaltidningar.

– Det ska bli jättekul att börja skriva ledare för GD. Det är en tidning som verkligen visat att lokala granskningar kan få nationell uppmärksamhet, exempelvis genom granskningen av Gävle moské. Det var ett viktigt avslöjande i en tid då extrema ideologier lockar unga människor till krig och terror, säger Bawar Ismail i ett pressmeddelande.

Han ska tillsammans med Gefle Dagblads politiska redaktör Karin Bergkvist, fortsätta arbetet med att profilera och utveckla Gefle Dagblads liberala opinionsjournalistik.

– Med Bawar och Sakine Madon, som tillträder som politisk redaktör på VLT den 1 september, får vi in nya kompetenser i ledarskribentsgruppen som gör att vi kan fortsätta att stärka vår opinionsjournalistik inte bara lokalt och regionalt, utan även nationellt, säger Anders Rönmark, opinionschef i Mittmedia.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev