söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

GD och Arbetarbladet flyttar ihop

Publicerad: 5 juni 2015, 05:36

Innan årsskiftet ska Arbetarbladet och Gefle Dagblad ha flyttat ihop. UPPDATERAD

Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladArbetarbladet

Antingen flyttar tränger båda tidningarna ihop sig i Arbetarbladets nuvarande lokaler eller så flyttar man till en industrilokal där Ericssons tidigare har haft en fabrik. Det skriver Arbetarbladet.

Arbetarbladet behöver vara ute ur sina lokaler till årsskiftet, såvida inte kontraktet förlängs. Gefle Dagblad äger sin fastighet sedan 120 år tillbaka, och har inte samma brådska att flytta. Vi utreder just nu två huvudspår, en ev ombyggnad av AB:s lokaler är en sådan möjlighet. Inga beslut är fattade, säger GD:s chefredaktör Anna Gullberg till Medievärlden.

Dock kommer vi att bli sambor, bättre lägga pengar på journalistik än lokalhyror tycker vi. Och redan idag delar vi funktioner som tryck, admin, ekonomi, viss teknik, etc. Journalistik fortsätter vi tävla om.

Orsaken är att båda tidningarna efter ett antal års personalneddragningar nu har för stora ytor i förhållande till sina behov.

Tidningarna kommer även att bli sambos i Sandviken där Arbetarbladet och Gefle Dagblad efter sommaren flyttar in i gemensamma lokaler.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev