Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fyra koncerner bildar betalallians

Publicerad: 20 juni 2017, 07:05

Allt betalmaterial på fyra av Sveriges största dagspresskoncerner ska inom kort vara tillgängligt för alla betalande läsare, helt utan extra kostnad.


Ämnen i artikeln:

VK MediaMittmediaHallpressen

Mittmedia, VK Media, Sörmlands Media och Hallpressen lanserar i juli ett nytt plussamarbete. Då blir allt betalmaterial tillgängligt för alla kunder utan någon extra kostnad.

Tillsammans erbjuder de fyra medieföretagen närmare 40 sajter och appar, med ett bevakningsområde som täcker en stor del av Sveriges yta, från Umeå i norr till Markaryd i söder.

Varje mediehus behåller samtliga relationer med sin kund. Kunddata, intäkter och innehåll ska även fortsättningsvis hanteras av varje enskilt mediehus.

Idén har växt fram under våren 2017, med syftet att hitta nya vägar för att stärka respektive parts erbjudande till sina kunder. Det förs redan samtal med flera andra intresserade mediehus.

− I en förlängning, och i takt med att samarbetet växer med fler lokala medieaktörer, skapar vi möjlighet till ett nätverk på jämlika villkor för alla. Då kan vi, lokala mediekoncerner, genom kompetens- och kunskapsutbyte skapa synergier och på så sätt löpande öka affärseffekten för betalat lokaljournalistiskt innehåll. På det sättet kan parterna också tillsammans stå starka för att värna innehåll, kunder, data och affär i relation till andra, större aktörer, säger Per Bowallius, vd i Mittmedia i ett pressmeddelande.

Även VK:s vd Sture Bergman tror att fler aktörer kommer att ansluta sig till nätverket:

− Samarbetet kombinerar mediehusens behov att ta betalt för den lokala journalistiken med önskan från våra läsare att följa fler nyhetssajter. Ett lokalt köp ger läsaren nyckeln till en stor mängd nyhetssajter. Jag hoppas och tror att fler medieföretag går in i samarbetet, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.