Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fyra allmän-tv-chefer blir två

Publicerad: 8 juni 2016, 11:41

SVT:s nyutsedda allmän-tv-chefer, Emma Kronqvist och Andreas Bedinge, får förändrade uppdrag och blir en del av divisionsledningen.


Ämnen i artikeln:

SVT

Från och med den 1 september kommer divisionsledningen och ledningsstrukturen inom programverksamheten SVTi/ATV att se annorlunda ut, skriver SVT:s interntidning Vipåtv.

Fyra allmän-tv-chefer blir två och bägge kommer att ta plats i divisionsledningen samt få personalansvar för fem programchefer var. Emma Kronqvist, i dag allmän-tv-chef i Malmö, får utökat ansvar och blir allmän-tv-chef också för Umeå och Göteborg. Andreas Bedinger, i dag allmän-tv-chef för Stockholm, får förnyat förtroende.

I samband med förändringarna införs också platschefsuppdrag på redaktionerna i Umeå, Göteborg och Malmö. Platschefens uppdrag blir att rapportera direkt till allmän-tv-chefen samt ta ansvar för gemensam planering och processer på de olika platserna.

”Inom SVTi/ATV behöver vi rusta oss både organisatoriskt och med nya arbetssätt för att möta de utmaningar SVT står inför. Denna förändring är ytterligare ett steg i ett större förändringsarbete. Vi ska jobba mer öppet, flexibelt, snabbt och framför allt tillsammans i nya skarpa konstellationer. Både med utbudet, de digitala tjänsterna och med relationen till publik och användare”, säger Maria Groop Russel, divisionschef SVTi/ATV, till Vipåtv.

Med anledning av den infekterade konfliken på SVT i Göteborg tog programdirektör Robert Olsson över ansvaret för hela allmän-tv i Göteborg i februari i år. Samtidigt gick Ragnhild Vestman Fjällhed in som biträdande allmän-tv-chef i Göteborg.

Då kommenterade Maria Groop Russel beslutet såhär för SVT:

”Mitt uppdrag är att se till verksamhetens bästa och den nuvarande situationen är inte hållbar. Därför har jag bett Robert och Ragnhild att driva verksamheten under ett halvår. De är båda mycket skickliga och SVT i Göteborg behöver arbetsro för att fortsätta producera innehåll av högsta kvalitet”.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev