Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Frilansare undantas Bonnier News förlängda betaltid

Publicerad: 9 januari 2019, 19:05

Det var ett fel i Bonniers adresshantering som gjorde att en handfull frilansare fick felaktig information om att Bonnier News förlängt betaltiden.


Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonBonnier News

Medievärlden rapporterade tidigare i dag att Bonnier News skickat ut ett brev i vilket de uppmanar sina leverantörer att ändra betaltiden till 60 dagar. Detta har upprört SJF som därför valt att ta kontakt med Bonnier News vd Anders Eriksson.

Men brevet om de nya betaltiderna skulle aldrig gått ut till frilansjournalisterna. Frilansare omfattas nämligen inte av de nya villkoren, uppger nu Anna Drougge, inköpschef på Bonnier News, som undertecknat brevet.

”Vid filtreringen av adresser har en handfull frilansare fått detta brev av misstag”, skriver hon i ett sms till Medievärlden på onsdagskvällen.

Att breven ändå gått ut beror, enligt Anna Drougge, på ett fel som har begåtts i hanteringen. De frilansare som har hört av sig till Bonnier har fått detta förklarat för sig och uppmanats att slänga brevet.

Läs också

Bonnier News förlänger betaltiden – kritiseras av SJF (2019-01-09)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonBonnier News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.