Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fria Tidningar nära konkurs

Publicerad: 27 mars 2014, 15:34

Mediekooperativet Fria Tidningar ansöker om företagsrekonstruktion för att undvika konkures.


Fria Tidningar har idag ansökt om, och beviljats, rekonstruktion av den ekonomiska föreningen, enligt lagen om företagsrekonstruktion, vid Södertörns Tingsrätt.

”Det är ingen nyhet att tidningsbranschen har det tufft. Det drabbar så klart även oss. Vi är ett medarbetarkooperativ som har små ekonomiska marginaler. Vi har länge släpat skulder efter oss, som visserligen inte är så stora, men vi har inte något annat val än att frivilligt gå in i en rekonstruktion för att undvika en konkurs”, säger Anna Maris, styrelseordförande för Mediekooperativet Fria Tidningar, i ett pressmeddelande.

Nu har föreningen tillsatt en ny ledningsgrupp och börjat skära ner kostnader i verksamheten, bland annat kommer distributionen för samtliga tidningar flyttas från bud till post. Fria Tidningar ska också starta en stödkampanj för att öka förutsättningarna för att klara av rekonstruktionen.

”Mediekooperativet Fria Tidningars verksamhet är i grunden sund. Vi kommer att göra allt för att vårt kooperativ ska bli finansiellt hållbart efter den här krisen. Nu är det bara hårt arbete som gäller”, säger Marcella Simms, nytillträdd verksamhetsledare för Mediekooperativet Fria Tidningar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.