Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fredrik Karlsson blir chefredaktör för Byggvärlden

Publicerad: 14 maj 2009, 09:58

Redaktionschefen Fredrik Karlsson blir chefredaktör för Talentums Byggvärlden. Tidningen har drygt ett år på nacken och utnämningen är ett mått på att satsningen sätter sig.


Ämnen i artikeln:

Talentum

Fredrik Karlsson kom till Talentum hösten 2007 och engagerades omgående för att arbeta med Byggvärldenprojektet. Tidningen lanserades i januari 2008 och fick i höstas ett avtal med Byggledarna som ledde till att upplagan höjdes till 20 000. Den kommer ut var fjortonde dag.

Fredrik Karlsson har varit redaktionschef – en av hans uppgifter har varit att rekrytera och bygga upp redaktionen – och Ny Tekniks chefredaktör Lars Nilsson, som också är affärsområdeschef, har varit ansvarig utgivare för Byggvärlden.

Är det en signal om att projektet stabiliserar sig att du blir chefredaktör?

–    Så vill jag se det själv. Tidningen är på rätt väg och har tagits emot väl av läsarna. Det här betyder väl att ägarna också tycker att vi är på rätt väg.

I årsredovisningen för 2008 konstaterade Talentum att resultatet belastades bland annat av satsningen på Byggvärlden. Fredrik Karlsson kan inte säga hur det ligger till med ekonomin, vilket resultat man räknar med eller när man räknar med att nå break even, eftersom Talentum är börsnoterat.
Dock har tidningen drabbats av den ekonomiska nergången i takt med att byggbranschen gjort det.

–    Det är väldigt tuffa tider för företagen.

Hur beroende av platsannonser är ni?

–    Både kommersiellt och redaktionellt. Men vi fortsätter med Platsbanken.

–    Branschen räknar med stort rekryteringsbehov när 40-talisterna lämnar. Nu förstärks det till och med när en del av dem får gå.

–    Vi tror stenhårt på Platsbanken och på karriärrådgivning.

Blir du ansvarig utgivare också?

– Ja, jag tar över det.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Talentum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.