Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Framtiden finns – i Prag

Publicerad: 26 maj 2009, 15:23

Framtidens redaktion finns i Prag. Där har WAN tillsammans med PPF tagit fram vad de hoppas ska skapa förutsättningar för en hyperlokal journalistik till låg kostnad. I Norge har ett företag som jobbar med omvärldsbevakning dömts till att betala 4,4 miljoner norska kronor till ett antal utgivare och upphovsrättsägare. I USA har New York Times precis utsett sin första redaktör som bara ska jobba med sociala medier.


Anläggningen i Tjeckien, som går under namnet ”Futuroom”, har tagits fram för att möta de utmaningar som tidningsbranschen står inför hävdar de.

Partners är också sökmotorjätten Google och mjukvaruleverantören Atex som ska tillhandahålla teknologi, kunskap och redskap.
Det första stora seminariet, Brave new world: media and businesses facing the crisis”, inleddes igår.

Meltwater News dömdes i början av veckan av Oslo tingsrätt att betala 4,4 miljoner till Mediebedriftenes Klareringstjeneste för att de använt ett stort antal nyhetskällor på nätet utan att betala avgift för det.
En viktig seger för rättighetsinnehavarna, säger Geir E. Engen, avdelningschef på MBL, i ett pressmeddelande.
På Meltwater är man inte lika glada över domen och menar bland annat att den är orättvis då den drabbar vissa men inte andra, till exempel Google News.

New York Times har fått sin första redaktör som bara ska jobba med sociala medier. Jennifer Preston ska jobba nära redaktörer, reportrar, bloggare och andra som är aktiva på sociala medier för att såväl hitta nyheter som källor och spana in trender.
Hon ska också ansvara för att hålla redaktionen uppdaterad när det gäller utvecklingen på området skriver guardian.co.uk

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.