Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Framgång för KK:s nya app

Publicerad: 2 mars 2017, 13:43

För en månad sedan släppte Katrineholms-Kuriren en app för e-tidningen. Sedan dess har den marknadsförts på stan och på mässor. Och appen har tagits emot väl av läsarna, berättar KK:s digitala redaktör.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-KurirenKatrineholms-KurirenSödermanlands Nyheter

I slutet av januari fick Katrineholms-Kurirens (KK) nyhetssajt ett ansiktslyft. Dessutom lanserades en app för att läsa papperstidningen i digital form via en mobil eller läsplatta. Appens tekniska lösning är den samma som systertidningarna Eskilstuna-Kuriren och Södermanlands Nyheter använder för sina tidningsappar som lanserades samtidigt.

Katrineholms-Kuriren leveras i appen sex dagar i veckan, måndagar till lördagar. Och alla äldre utgåvor sparas i en månad. Det nya systemet möjliggör också för läsarna att ta del av e-tidningen genom mobilen även om de är offline.

– Vi har haft en e-tidning ett bra tag, men genom den här appen blir det betydligt lättare att hämta den i mobilen. Sedan är den mer läs- och användarvänlig, säger Johannes Tångeberg, digital redaktör på Katrineholms-Kuriren.

Med appen kan läsaren gå in på artikelnivå och bläddra mellan dagens artiklar. Det går också bra att zooma in på enskilda sidor och artiklar.

Och det är en efterfrågad produkt, berättar Johannes Tångeberg:

– Dels tyckte vi att den förra e-tidningslösningen var lite omodern och kunde bli bättre. Dels var det många läsare som undrade varför vi inte har en app.

Redan den första veckan laddades appen ned över 2 000 gånger, enligt Katrineholms-Kuriren.

– Den har tagits emot väldigt väl. Det var många som laddade ned den direkt när den lanserades. Vi har också varit ute på stan och på mässor för att lansera den och då har vi märkt att intresset varit stort, säger Johannes Tångeberg.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.