onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

FRA-lagen toppar ledarsidor och bloggar

Publicerad: 26 september 2008, 08:26

"Lösningen innebär att man använder både hängslen och livrem för att skapa säkerhet mot integritetskränkande avlyssning", skriver VLT på ledarplats idag. FRA-tilläggen toppar tidningar och bloggar.


En rad tillägg till FRA-lagen svarar på kritiken mot lagen som den såg ut när riksdagen behandlade den i slutet av maj. VLT tycker att tilläggen känns betryggande.

Till Sveriges radios Ekot säger Clarence Craaford, jurist hos Centrum för rättvisa, att tilläggen gör att man nog kan dra tillbaka sin anmälan till Europadomstolen.

Nya Wermlands-Tidningen skriver att det är bra att regeringen lyssnat, men att det varit ännu bättre om den gjort det från början.

Svenska Dagbladets Sanna Rayman vågar inte riktigt jubla ännu. Men det hon finner viktigast är prövningen:
”En domstol, en alldeles riktig sådan, ska avgöra vad som får och inte får lämnas ut till Försvarets Radioanstalt. Det är en betydande skillnad från tidigare tankar på en ”domstolsliknande nämnd”.

I Dagens Arena skriver Björn Elmbrant att kompromissen har karaktär av att kommit till i ”utmattningens tecken”. Han ser FRA-processen som ett exempel på slarvigt arbete i regeringen.

Folkpartisten Mark Klamberg är inte nöjd. Han meddelar på sin blogg att han lämnar partiet.

Centerpartisten Magnus Andersson andas ut i sin blogg och skisserar snabbt det intensiva informella arbete som lagts ner för att få till ändringarna.

Fredrik Federley, som varit pressad mer än de flesta efter beslutet i maj, är mycket nöjd.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev