fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fp vill öka trycket mot Eritrea för Dawit Isaaks skull

Publicerad: 10 maj 2007, 07:30

- Den tysta diplomatin ger uppenbarligen inget resultat. Det är nu dags att ta av oss filttofflorna och sätta på oss träskor. Det är dags för de hårda påtryckningarnas politik. Så sade folkpartisten Cecilia Wikström i dagens interpellationsdebatt.

Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakFolkpartiet

Uppmaningen till skobyte riktades till utrikesminister Carl Bildt och gällde Sveriges hållning gentemot Eritrea med anledning av den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaaks öde.
– Till sommaren planerar EU ett nytt biståndsavtal mer Eritrea som innebär en ökning från 98 miljoner euro till 120 miljoner euro. En svensk policyomläggning bör verka för att biståndet stoppas liksom att vi motarbetar Eritrea i olika internationella forum samt att vi inför smarta sanktioner mot landets diktatur.
Cecilia Wikström påpekade också att stödet för Dawit Isaak ökar i Sverige. Det visar förra veckans manifestationer under yttrandefrihetsdagen, sade hon.
Expressen har som första tidning gått med i det nätverk av olika organisationer på medie- och författarområdet som varje tisdag uppvaktar Eritreas ambassad på Lidingö med ett brev där man kräver att Dawit Isaak friges. Expressen gjorde sin första uppvaktning av ambassaden i dag. Samma dag (8 maj) noterade tidningen, som löpande följer hur många dagar Isaak suttit fängslad att det nu är 2056 dagar.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev