onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fotografer i vattnet när ställning föll

Publicerad: 17 augusti 2018, 04:31

Flera fotografer hamnade i går kväll i Stockholms ström när en ställning rasade ihop under en föreställning på Stockholm kulturfestival. En person fick lindriga skador.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den här veckan arrangeras Stockholm kulturfestival i huvudstaden. Under festivalen visas vattenshowen Aquanauts i Stockholms ström. Men torsdagskvällens föreställning fick avbrytas vid 22-tiden efter att en ställning på vilken flera fotografer uppehöll sig rasat ihop i vattnet.

”En ställning med fotografer har rasat ihop. Det är oklart hur många som befann sig på ställningen, och huruvida någon är skadad. Jag har information om att folk ska ha hamnat i vattnet, men sedan blivit upplockade”, sade Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar, till TT sent i går kväll.

Terese Bonnevier, kommunikationsansvarig vid Stockholms Kulturfestival, bekräftade för Svenska Dagbladet att en person fick en mindre sårskada i huvudet.

Flera av fotograferna kunde plockas upp av båtar på platsen. Dykare från räddningstjänsten sökte därefter igenom ett område i vattnet som en säkerhetsåtgärd.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev