Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fotbollsförbundets beslut kan krympa medielandskapet

Publicerad: 28 mars 2014, 08:45

På söndag är det premiär för fotbollsallsvenskan. Villkoren som Svenska Fotbollsförbundet och Föreningen Svensk Elitfotboll satt upp för vad medieföretagen får göra, eller snarare inte får göra, har väckt starka känslor.


Ämnen i artikeln:

Allsvenskan

En häpnadsväckande idioti Det kallar Aftonbladets Robert Laul organisationernas beslut att inte tillåta någon form av inspelning av ljud och bild för andra bolag utom TV4-gruppen/C More som har alla liverättigheter till såväl Allsvenskan som Superettan.

Alla intervjuer på arenan under matchdagen är förbehållet TV4-gruppen/ C More. Övriga medier får passa på att ställa sina frågor när spelare och tränare passerar den mixade zonen före och efter matchen.

Robert Laul undrar i sin blogg om vad beslutet kommer att innebära för alla som vill göra poddar och webb-tv, alla lokaltidningar och svenskafans.com med flera. Risken finns att det allsvenska medielandskapet krymper den här säsongen.

Reglerna förhindrar inte tidningar från att till exempel direktrapportera med en liveblogg enligt Ola Rydén, evenemangsansvarig på svensk Elitfotboll.

Det kommer också att finnas möjlighet att göra ljud- och bildinspelningar för alla medieföretag.

Men de måste ha tillstånd från TV4 och det får inte sändas direkt.

Tanken är att klubbarnas spelare och ledare ska prioritera C More.

Kraven som föreningen Svensk Elitfotboll har satt upp finns här:

Ämnen i artikeln:

Allsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.