tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Förvaltningsstyrelsens ordförande har fortsatt förtroende för Brunegård

Publicerad: 31 maj 2016, 05:47

Helena Stålnert, ordförande i Förvaltningsstyrelsen, uppger för DN att hon har fortsatt förtroende för Stampens förre vd Tomas Brunegård.

Ämnen i artikeln:

Tomas BrunegårdStampen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I mars 2015 stod det klart att Tomas Brunegård, tidigare vd och styrelseordförande i Stampen, skulle ta plats i Sveriges Radios styrelse. Utnämningen kritiserades av flera publicister. Kritiken grundade sig framför allt i att Ove Joanson, dåvarande ordförande i Sveriges Radios ägarstiftelse, tidigare varit konsult åt Stampen när Brunegård satt i ledningen.

Med anledning av att Stampen i förra veckan ansökte om rekonstruktion efter att det ekonomiska läget blivit akut, mycket på grund av de många vidlyftiga affärerna som genomfördes under Brunegårds tid i ledningen, har frågan om hur förtroendet för honom ser ut än en gång kommit upp för diskussion.

Men Helena Stålnert, som tillträdde som ordförande för Förvaltningsstyrelsen vid årsskiftet, uppger för DN att den kritik som återigen lyfts mot Brunegård inte påverkar hans ställning i Sveriges Radios styrelse.

”Han har precis blivit omvald i styrelsen. Vi hade styrelsemöte i Förvaltningsstiftelsen den 10 mars och då bestämde vi oss för att inte göra några förändringar i Sveriges Radios styrelse. Det beslutet ligger fast”, säger Helena Stålnert.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev