Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Förundersökningen mot SVT-programledare nedlagd

Publicerad: 24 januari 2018, 12:01

Den folkkäre SVT-programledaren polisanmäldes av en tidigare praktikant i samband med #metoo. Nu läggs den utredningen ned, meddelar åklagarmyndigheten.


Ämnen i artikeln:

SVT

”Av de uppgifter som nu har framkommit i utredningen, bland annat från ett flertal vittnen, framgår att det saknas skäl att misstänka att de nämnda meddelandena har skickats i syfte att kränka målsägarens sexuella integritet. De formella förutsättningarna för aktuellt brott föreligger således inte”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande idag.

Peter Nyrén, Programbeställare underhållning, fakta och fritid på SVT kommenterar till Vi på tv: ”Vi har sett allvarligt på anklagelserna och är nu glada att utredningen är avslutad och att förundersökningen läggs ned. Vi kommer nu att sätta oss ner med programledaren och planera framtida projekt och samarbeten, vi planerar att sända nya programmet senare i vår. Vi har inte varit i kontakt med praktikanten under utredningen”

Programledaren har varken förhörts eller delgivits skälig misstanke, enligt åklagarmyndigheten.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.