Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Första buden på Centertidningar inne

Publicerad: 16 september 2005, 07:55

Norrköpings Tidningar/Gota Media och Mediaintressenter har lämnat in var sitt slutbud på Centertidningar. Fler bud är att vänta inom kort.


Vilka som ska gå sista ronden i kampen om Centertidningar avgörs inom en väldigt nära framtid. Troligen redan nästa vecka. Det uppger källor med insyn i affären till Pressens Tidning. Två bud har hittills kommit in.
Det rör sig dels om ett gemensamt från Norrköpings Tidningar och Gota Media. De planerar enligt uppgift att behålla Centertidningar intakt och driva det som ett fristående bolag, likvärdigt med de två övriga.
Stämmer det att ni lämnat in ett slutbud?
– Det går så många rykten. Jag har inga kommentarer i dagsläget, säger Björn Jacobsson, vd för NT-koncernen.
När har du det?
– Jag återkommer när, och om, det blir aktuellt.
Mediaintressenter ska också ha lämnat in ett bud. Där kommer det enligt uppgift att handla om en uppstyckning utifrån de särintressen som finns från tidningarna. Blir Mediaintressenter köpare är det inte otroligt att en av konsekvenserna blir att Riksmedia, som ägs till hälften av Centertidningar, inom kort slås ihop med FLT Media vars styrelseordförande heter Göran Johansson och också är vd för Hallandsposten som via Stampen har en koppling  till Mediaintressenter. Stampen äger 21 procent av aktierna i Mediaintressenter.
– Jag har inga kommentarer för tillfället, säger Lennart Hörling, vd för Nya Lidköpings-Tidningen och ledamot i styrelsen för Mediaintressenter.
När kan du tänkas ha det?
– Du får gärna återkomma när du vill.
Ännu väntar man dock på att fler spekulanter ska lämna in sina slutbud. Schibsted och Orkla har båda klart signalerat ett starkt intresse för Centertidningar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev