Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Föreslår avdrag för prenumeration

Publicerad: 17 januari 2013, 07:08

Folkpartisten Christer Nylander vill ha en förnyelse av mediepolitiken. I en debattartikel i Svenska Dagbladet kommer han med ett antal radikala förslag.


Det gäller att skaffa utrymme för mångfald när det gäller kvalitetsjournalistiken. Två sätt att göra det, menar Christer Nylander, skulle vara att:

1. Skapa en fond där journalister skulle kunna få stipendier för att ägna sig åt grävande journalistik. Den borde vara så stor att den skulle klara av att ge utrymme för ett hundratal journalister per år att ägna sig åt fördjupande arbete.

2. Hushållens prenumerationsavgifter skulle vara avdragsgilla. Det skulle skapa ett decentraliserat och marknadsinriktat stöd menar Christer Nylander.

Dessutom vill han att reklamskatten ska avskaffas samt kravet på övernattbefodran på post. Han vill också avskaffa tv-licensen och ersätta den med en ny teknikoberoende avgiftsmodell.

Förutom att sitta i riksdagen för Folkpartiet är Christer Nylander också ordförande för partiets programkommitté.

Läs hans debattartikel här:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.