Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Folket läggs ned

Publicerad: 9 april 2015, 08:06

Eskilstuna-Kuriren lägger ned tidningen Folket som funnits i 110 år. Sista numret kommer 13 juni.


Folket gick från sexdagarstidning till veckotidning 2012, men läggs nu alltså ned helt. Personalen informerades om beslutet i dag.

Det känns för jävligt, säger chefredaktör Marie Hillblom.

Samtidigt är det alltid en chock när beskedet kommer. Men vi har inte varit blinda heller.

Hon fick ansvaret att göra om Folket 2012. En förvandling som gick bra utifrån att läsarna som var kvar gillade den nya produkten menar hon. Men kännedomen om varumärket sjönk drastiskt.

Jag har träffat många när vi har haft olika events som sagt att de trodde att vi inte fanns längre. Det är nog en stor anledning till varför det inte gick.

Dessutom brottas vi ju också med att prenumerationsviljan för en papperstidning sjunker hela tiden.

Sista numret av den 110-åriga tidningen ska enligt planerna komma den 13 juni.

Jag hoppas få med mig personalen så att vi kan göra ett schysst avslut och hålla Folkets fana högt ända till slutet, säger Marie Hillblom.

EK-koncernens vd Sören Axelsson säger till Folket.se.”Vi konstaterar att vi inte når våra mål på 3 000 prenumeranter i upplaga. Jag har ju hoppats på tidningen, men vi fick en rejäl knäck vid årsskiftet då vi miste många prenumeranter. Nu är vi nere på 2 000 prenumeranter. Vi har ju provat spännande saker som söndagsutgivning och gjort en högkvalitativ produkt och vi trodde att vi hade en marknad för det här, men affärsidén håller inte”.

Folket blir lördagstidning

Mittmedia lägger ned Dagbladet

Folket blir söndagstidning 

Vilken tidning blir nästa Folket?

Folket blir endagars

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.