Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Folkbladets chefredaktör om tragedin i Lycksele

Publicerad: 3 mars 2015, 13:12

I helgen hittades Folkbladets lokalredaktör i Lycksele död i sitt hem. En man är misstänkt för mord. Vi är alla mycket skakade, säger tidningens chefredaktör Anna Lith.


Ämnen i artikeln:

Folkbladet

Det är en stor saknad efter Elin. Hon var en modig, glad och nyfiken reporter som aldrig tvekade att ställa de besvärliga frågorna och skriva de jobbiga texterna, säger Anna Lith.

Efter att ha pratat igenom det med de anhöriga beslutade hon att publicera Elins namn och berätta att det var tidningens medarbetare som hittats död.

Det frångår vår normala gång att namnge offer, men Elin var en så stor profil med så många kontakter och så välkänd att det hade varit märkligt att inte göra det. Men det avgörande var vad hennes familj tyckte. Och vi var alla överens om att Elin hade velat ha det så här.

Det finns ingen manual för den här typen av situationer. Det går inte att i förväg tänka ut hur man ska stötta den reporter som upptäcker att nyhetsjobbet handlar om en kollega.

Men nu försöker vi ta ett steg i taget, säger Anna Lith.

Vi stöttar varandra, pratar mycket och finns för varandra.

Anna Lith är också mycket glad och tacksam för allt stöd hon känt från kollegor från hela tidningssverige.

Både jag och mina medarbetare har känt ett stort stöd från hela branschen, från otroligt många fina vänner ute i landet.

I morgon är det en minnesstund för Elin Falk. Då kommer också häktningsförhandlingar att hållas mot den man som är misstänkt för mordet.

Från och med då kommer NSD in och hjälper oss med bevakningen, säger Anna Lith.

Elin Falk efterlämnade tre barn, 5, 4 och 2 år.

Ämnen i artikeln:

Folkbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.