Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Följ Mecomchefens framfart på Twitter

Publicerad: 31 augusti 2011, 07:44

Mediekoncernen Mecoms nye vd Tom Toumazis började sitt nya jobb nu i augusti i mycket högt tempo.


Toumazis besöker koncernens alla verksamheter i Norge, Danmark, Polen och Tyskland i ett blixtrande tempo.

Den som vill kan följa honom på twitter (@tomtoumazis) där han kommunicerar med de mediechefer han besöker. Mycket handlar om Arsenal, Toumazis är en hängiven supporter. Men följaren får också tips om bra filmer och vem han äter middag med, i vilket land han befinner sig och att han sätter sig ute i ett kontorslandskap.

Han kommer närmast från Endemol det internationella produktionsbolaget som gör Big Brother och är inte rädd för att exponera sig.

Men som börs VD måste han ju vara försiktig med företagsinfon. Börsbolaget Mecom skapades 2000 av David Montgomery som i rask taktsnabbt lånefinansierade köpet av regionala tidningsföretag ute i Europa. Bland annat hela Orkla Media i Norge och Berlingske i Danmark

Finanskrisen slog hårt mot koncernen och bankerna tvingade fram utförsäljningar och  kanske också byte på VD-stolen även om Montgomery angav en planerad pensionering. Mecom sålde av i Tyskland och delar i Norge till Polaris Media. I juli i år sålde bolaget sina 51 procent i polska företaget Presspublica som ger ut   rikstidningen Rzeczpospolita med en upplaga på 140,000, ex. Men stannar kvar i Polen som ägare till  Media Regionalne  som bland annat ger ut  9 regionala tidningar.

Med Toumazis vid rodret är det inte längre tal om utförsäljningar utan hans uppdrag är att få företaget att växa igen.

Lars Herlin

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News