Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fler vittnesmål om Virtanen – och ytterligare Aftonbladetprofil

Publicerad: 25 oktober 2017, 11:42

Efter att Expressen idag namnpublicerat Fredrik Virtanen bemöter han nu anklagelserna om våldtäkter och sexuella övergrepp i en intervju med Aftonbladet. Samtidigt publicerar SvD och DN nya vittnesmål om både Fredrik Virtanen och en annan Aftonbladetprofil.


Ämnen i artikeln:

Sexism

Fredrik Virtanen är den Aftonbladetprofil som journalisten Cissi Wallin och flera andra kvinnor anklagat för våldtäkt och sexuella övergrepp. Nu väljer han att bemöta anklagelserna i den egna tidningen.

Han säger att han uppfört sig skitstövligt och tölpaktigt men att han inte drogat och våldtagit någon.

Cissi Wallin anklagade i en intervju med Aftonbladet 2012 den då icke namnpublicerade Fredrik Virtanen för att ha våldtagit henne: ”Han drogade mig och våldtog mig. Efteråt fick han mig att tro att vi hade haft frivilligt sex och skickade sms”

På frågan om han menar att Cissi Wallin ljuger svarar Fredrik Virtanen:

”Jag vill inte påstå något faktiskt. Om hon (Cissi Wallin reds. anm) har upplevt det så så är det hemskt beklagligt och något som jag länge varit ledsen över. Dessutom har polisen utrett det mycket noggrant. Det var till och med jag som uppmanade henne via advokat att göra den anmälan.”

Han bemöter i intervjun även flera andra av de anklagelser som riktats mot honom, bland annat att han frågat en 14-årig tjej om hon ville ligga med honom, vilket han bekräftar.

”Till att börja med hade jag ingen aning om att hon var 14 år och det är uppenbart att det var ett skämt. Det blir tokigt om man plötsligt är någon typ av pedofil. Jag tycker det var jättetölpigt av mig att skriva så och jag förstår att det inte roligt för henne eftersom hon var 14 år, vilket jag inte visste när jag skrev det.”

Ungefär samtidigt som Aftonbladet publicerade intervjun med Fredrik Virtanen publicerade Svenska Dagbladet en artikel där 12 kvinnor anklagar Fredrik Virtanen för sextrakasserier och övergrepp.

Dagens Nyheter publicerade under eftermiddagen en artikel om att en annan, icke namngiven, Aftonbladetprofil anklagas av flera kvinnor för sextrakasserier. Om honom och Fredrik Virtanen säger en före detta Aftonbladetanställd: ”De är två intellektuella högdjur som varit otroligt verbalt skickliga att med sarkastiska sätt kunna trycka ned folk. Alla, även chefer, har varit rädda att bli nedtryckta av dem. Man vill hålla sig på god fot annars blir man offentligt nedgjord”.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sexism

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev