Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fler nomineringar till Tidskriftspriset 2012

Publicerad: 1 oktober 2012, 09:44

De nominerade i bland annat kategorin Årets genombrott avslöjas idag.

Ämnen i artikeln:

Tidskriftspriset

Årets Genombrott:

Serhat Eser, Butikstrender
I tuffa tider ser entreprenörer möjligheter. Serhat Eser vågade satsa på en etablerad titel och ge den nytt liv. Butikstrender gick från tabloid till magasin och fick nöjda läsare och annonsörer.

Maggie Strömberg, Fokus
Från Malmö till Stockholm, från dagspress till magasin. Men med samma nyfikenhet och kompetens. Maggie Strömberg är en reporter som inte räds ämnen som engagerar och berör.

Elin Kling, Styleby
Ett redan etablerat namn tog med sig sin stjärnglans till magasinsvärlden. Tack vare Elin Kling har Styleby positionerat sig i en tuff genre.

Årets Medierådgivare:

Frida Åberg, Carat

Jessica Thörnqvist, Starcom

Anna Tellås-Hoas, Vizeum

Årets Skoltidskrift:

Cumulus, Åva gymnasium, Täby
”Tidskriften är tydligt skriven av och för unga. Moderna vinklar med både allvarliga och lättsamma artiklar öppnar lockande perspektiv och ökar gemenskapen på skolan. Den tilltalande layouten ger ett professionellt intryck.”

Signerat Ung, Klara gymnasium, Linköping
”En viktig, rolig och stimulerande tidning som inte ryggar för svåra ämnen. Signerat Ung har sin målgrupp för ögonen och skriver för och om de unga i Linköping. Redaktionen förenar aktivt bild, form och text för en spännande tidskrift.”

Åssit, Strömbackaskolan, Piteå
”En välarbetad tidskrift som är både lättläst och läsvärd med intressanta reportage. Formatet är behändigt, den kan enkelt få plats i väskan och kan läsas varsomhelst. Den moderna och snygga formen lockar båda vana och ovana läsare.”

Tidskriftspriset (instiftat 1993) delas ut av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter under Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan, som hålls den 7 november på Stockholm Waterfront Congress Centre. Priset verkar för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev