Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fjärde chefsavhoppet för Hallpressen

Publicerad: 7 juni 2016, 05:53

Hallpressens utvecklingschef Ronny Karlsson lämnar koncernen i sommar. Han blir då den fjärde högre chefen som lämnat koncernen på mindre än ett år.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Efter sju år på Hallpressen och tre år som utvecklingschef för koncernen slutar Ronny Karlsson sista juli. Det är pendlingen mellan arbetsplatsen i Jönköping och hemmet i Göteborg som tar för mycket på krafterna och det sociala livet.

Vad han ska göra sedan är inte klart.

Jag kan tänka mig att vara kvar i branschen, men också att göra något utanför den, säger Ronny Karlsson.

Han blir den fjärde personen som på mindre än ett år lämnat en tyngre chefspost inom Hallpressen. Christina Björklund offentliggjorde att hon skulle sluta som koncern-vd i november i fjol. Innan dessa hade Hallpressens digitala redaktionschef Anna-Karin Thorstensson lämnat sitt uppdrag efter mindre än ett halvår på stolen.

I april lämnade Mats Ottosson Hallpressen efter nio år i koncernen, först som redaktionell chef och ansvarig utgivare på Jönköpings-Posten och sedan med samma ansvar för koncernens samtliga 16 tidningar och 12 nyhetssajter.

Att så många i ansvarig ställning lämnat koncernen under en förhållandevis kort tidsperiod är mest en slump enligt Hallpressens vd Mats Tidstrand.

Tre av dessa har till exempel pendlat långt, och sådant sliter.

Någon efterträdare till Ronny Karlsson är inte klar ännu.

Vi står inför en översyn av arbetssätten när det gäller den redaktionella organisationen. Men på något sätt ska vi tillsätta tjänsten, även om vi inte vet exakt hur just nu.

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev