Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Finska TU anmäler YLE

Publicerad: 21 juni 2017, 10:30

Finnmedia anmäler det finländska public servicebolaget Yle till EU-kommissionen för otillåtet statsstöd.


Genom anmälan vill Finnmedia, som är motsvarigheten till svenska TU, att EU-kommissionen ska avgöra om offentlig finansiering av textbaserat journalistiskt webbinnehåll – som inte är kopplat till tv- och radioverksamheten – är tillåtet eller inte.

”Det omfattande textbaserade journalistiska innehåll som inte är relaterat till tv- och radioverksamheten står enligt oss i strid med EU:s statsstödsregler”, säger Finnmedias vd Jukka Holmberg i ett pressmeddelande.

Enligt samma pressmeddelande publicerade Yleisradio förra året över 100 000 textbaserade artiklar på webben. Av dem saknade majoriteten länkar till något relaterat radioinslag.

”I praktiken verkar det inte finnas några gränser för expansionen av Yleisradios verksamhet på nätet. Våra medlemmar har rätt att veta hur mycket en offentligt finansierad aktör kan investera i områden som de privata mediebolagen kommer att behöva för att generera intäkter.”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.