Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Finländsk journalist riskerar åtal i Slovenien

Publicerad: 10 oktober 2008, 10:30

Den finländske journalisten Magnus Berglund lär enligt Internationella pressinstitutet riskera åtal i Slovenien. Det är landet prermiärminister Janez Jan?a som sägs vilja vidta rättsliga åtgärder.


Ämnen i artikeln:

Magnus Berglund

Magnus Berglund anklagas för att har spridit uppgifter som  kan förorsaka allvarlig skada för en förtalad individ, som det heter i landets brottsbalk. Maximistraffet för den som döms är ett års fängelse.

Den 1 september i år sände finska YLE ett inslag med titeln Sanningen om Patria i vilket påstods att medlemmar av den slovenska regeringen inklusive Janez Jan?a hade tagit emot mutor av den finska försvarsmaterielkoncernen Patria. Detta har bestämt förnekats av premiärministern.

Magnus Berglund var redaktör för den aktuella sändningen.
I förra månaden använde Slovenien diplomatiska kanaler för att att varna Finland . Om påståendena sändes skulle detta kunna orsaka  störningar i förtroende länderna emellan, hette det.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Magnus Berglund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News