måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Finanskrisen har nått Sverige

Publicerad: 17 september 2008, 04:15

USA:s största försäkringsbolag räddas av ett gigantiskt lån från Centralbanken, med stöd från president Bush. Göran Greider skriver i Metro om hur staten får rycka in för att rädda marknaden.


SR Ekot rapporterar att USA:s centralbank räddar försäkringsbolaget AIG. ”Genom ett mycket ovanligt beslut får AIG låna 85 miljarder dollar för att undvika en krasch som hade kunnat få katastrofala följder för finansmarknaden.” I en annan intervju håller Finansinspektionens Thomas Flodén om att det liknar konstgjord andning.

Finanskrisen I USA närmar sig krisen härdsmälta, skriver e24,
och i en annan artikel att finanskrisen nått Sverige och att det är ”the end of the world as we know it”, enligt Mats Kinnwall, analytiker på Handelsbanken.

Dagens Industri skriver att de svenska spararna kan förlora en miljard i garantiprodukter med kopplingar till Lehman Brothers.

Och i en kolumn i Metro skriver Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider: ”blir kriserna tillräckligt djupa, ja då ropar även företag och banker efter den stat som de annars skyr som pesten. Då älskar de plötsligt de skatteintäkter som de annars tycker att staten stjäl från medborgarna.”
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev