Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Finansbranschen startar ny tidning och sajt

Publicerad: 6 april 2010, 10:53

Finansbranschens nya medlemstidning ska heta Finansliv och ledas av Unn Edberg. Imorgon börjar arbetet med den nya tidningen och den nya sajten.


Ämnen i artikeln:

Unn Edberg

Finansliv ersätter medlemstidningarna för Finansförbundet och FTF, facket för försäkring och finans. Den ska distribueras till de båda organisationernas 51 000 medlemmar tio gånger per år.

A4 har fått uppdraget att designa den nya tidningen och den nya sajten. Det arbetet påbörjas imorgon. Sajten kommer troligen att byggas i WordPress.

Det blir inte någon traditionell tidningswebb, säger Unn Edberg.

Mer som en samlingsplats för branschen.

Tidningen ska göras av fyra heltidsanställda: Unn Edberg, och tre personer som nu jobbar Finansvärlden som läggs ner när Finansliv startar.

Finansliv ska fokusera på människorna som arbetar i branschen.

Det ska vara en tidning för branschen inifrån. Den ska inte fokusera på affärerna utan på hur skeendena påverkar dem som jobbar i branschen. Det är mycket dramatik i den här branschen och det har förekommit mycket kritik mot den. Vi ska stå på branschens sida, säger Unn Edberg.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Unn Edberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.