Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Financial Times vill ha läsarhjälp

Publicerad: 29 april 2009, 01:09

I ett försök att få nätläsarna känna sig delaktiga inbjuder nu ledningen dem att bidra med bidrag till ledartexter.
- Jag har länge önskat få dela den kvalificerade debatt vi har i huset med våra läsare. Nu tar vi det ett steg längre och bjuder in dem till att delta, säger Robert Shrimsley, chefredaktör för FT.com till Guardian.co.uk.


Ämnen i artikeln:

BBC

Han har höga tankar om sin läsekrets och kallar dem troligen den mest sofistikerade i hela affärsvärlden och ser det här som en chans att få in deras expertis i den redaktionella processen.

Som ett första led har man startat en blogg. Och från och med nästa vecka ska ledaravdelningen ta med sig läsarnas kommentarer och inlägg i arbetet.

Läs mer här:

I England är det nära med ett avtal mellan BBC och ett antal lokala medieaktörer. Det ska ge dessa tillgång till en hel del av eterjättens material och teknologi.

BBC har redan slutit ett liknande avtal med tv-bolaget ITV som brottas med stora ekonomiska problem och därför har valt att minska sina närvaro på regional nivå. Nu ska de båda konkurrenterna dela bland annat studioutrymme.

Läs mer här:

Ämnen i artikeln:

BBC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.