onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fick ni nobben av Filippa Reinfeldt igen, ETC?

Publicerad: 13 februari 2012, 12:48

Tidningen ETC Stockholms reportrar hade blivit utlovade en efterlängtad intervju med Filippa Reinfeldt, sjukvårdslandstingsråd i Stockholm. Men efter ett samtal med pressekreteraren var det nej igen...

Ämnen i artikeln:

Filippa Reinfeldt

Det stämmer. Vi har precis fått veta att hon inte vill besvara våra frågor. Hennes pressekreterare har, för tredje veckan i rad, gett beskedet att Filippa Reinfeldt inte har tid att träffa oss på grund av fullspäckat schema, säger Jonna Sima, reporter och redaktör på ETC Stockholm.

Vad tror du det beror på?

Vi vet inte. Vi blev erbjudna en mejlintervju men vi vill träffa henne för att vara säkra på att det verkligen är hon som svarar på frågorna. Och för att sådana intervjuer alltid blir bättre än mejlintervjuer. Att det ger journalisten chansen att ställa följdfrågor till exempel. Och vi har gått ut till våra läsare och berättat att nu skulle vi få intervjua Filippa Reinfeldt och bett dem skicka in frågor.

Hur många frågor fick ni in?

Över 40 stycken.

Seriösa frågor?

Absolut seriösa. De handlade om alltifrån situationen på läsarnas egna vårdcentraler till avknoppningarna inom vården.

Varför vill ni ha tag i just henne. Det finns sju andra landstingsråd.

Hon är högsta chefen för sjukvården. Och hon pratar väldigt sällan om sin politik med journalister. Vi har försökt sedan februari 2009 att få kommentarer och intervjuer med henne men inte lyckats.

Har du varit med om någon politiker som varit så komplicerad att nå tidigare?

Aldrig! Jag har varit reporter på såväl Dagens Nyheter som Aftonbladet och Expressen. Klart att politiker ibland prioriter medier med flest läsare. Men även som reporter på ETC brukar man komma fram om man bara stöter på lite.

Du hade en debattartikel i DN för någon vecka sedan tillsammans med några andra publicister som tog upp just det här att det är så svårt att nå henne. Har det blivit några reaktioner?

Hon avfärdade det med att vi framförde s-oppositionens åsikter. Men den enda som kan kopplas till Socialdemokraterna är Eric Sundström som jobbar på Dagens Arena som är en s-märkt tidning. Vi andra är journalister. Även om jag och Jonas (Cullberg) jobbar på ETC som har en vänsterprägel är vi journalister.

Jag tycker att det är ett demokratiskt problem när ansvariga politiker inte svarar på journalisternas frågor om sin politik.

Aftonbladet sätter nippertippan Filippa på plats

Mediechefer kräver att Reinfeldt inte ska ducka

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev