Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fem tjänster hotas på Dala-Demokraten

Publicerad: 12 september 2018, 04:00

Sedan Svenska Elektrikerförbundet och Svensk Måleriförening sagt upp avtalet om produktionen av sina medlemstidningar hänger fem tjänster löst på Mittmedia-ägda Dala-Demokraten.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

I dag producerar fyra av Dala-Demokratens medarbetare facktidningarna Elektrikern och Målarnas Facktidning. Men nu vill Svenska Elektrikerförbundet och Svensk Måleriförening flytta produktionen till LO Mediehus, rapporterar Journalisten.

Avtalet som nu sagts upp har dessutom möjliggjort en femte journalisttjänst på DD:s redaktion. Även denna är nu hotad. Fackliga förhandlingar har inletts.

Eric Salomonsson, som är ordförande för Dala-Demokratens sektion inom Mittmedias journalistklubb, säger till Journalisten att stämningen bland personalen var dämpad när beskedet kom:

”Folk har behov av att prata. Ingen hade sett det här komma. Beskedet jag fått är att beslutet inte handlar om ekonomi eller något missnöje med tidningarna.”

Så sent som förra veckan rapporterade Medievärlden att nedskärningar väntar på Mittmedia. Det på grund av att annonsintäkterna rasar snabbare än förväntat.

Läs också

Nya sparpaket och snabbare omställning på Mittmedia (2018-09-04)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.