Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Får Branting följa med till DT, Göran Greider?

Publicerad: 11 januari 2013, 09:46

I sitt rum på Dala-Demokraten har Göran Greider en byst av Hjalmar Branting. Men nu ska det flyttas till Dalarnas Tidningar. Så frågan är får den store s-ledaren följa med?


Ämnen i artikeln:

Göran GreiderDala-Demokraten

Bra fråga, han är ju kluven nu. Jag vet inte om du känner till den historien?

Jo, det var en fotograf som skulle flytta bysten och då sprack den. Vi har koll på allt

Jag förutsätter det. Men jag tycker inte att sprickan gör någonting. Den symboliserar på något sätt sprickan i arbetarrörelsen. Och när man sätter ihop delarna så ser man den bara svagt. Jag kallar den horisontallinjen, där kan man skymta viktiga idepolitiska frågor. Så Branting måste följa med.

Sedan har jag en till Brantingbyst på rummet. Det var en läsare från södra Skåne som passerade förbi redaktionen och lämnade en bronsbyst till mig.

Så du har så du klarar dig med Brantingbyster?

Precis. Men jag skulle gärna ta emot en Palmebyst. Så om någon av Medievärldens läsare har en sådan som han eller hon inte vill ha tar jag gärna hand om den.

En annan fråga, du sa inför DD:s 95-årsdag att om tidningen inte fyller 100 år så ska du äta hundmat, har du hittat något bra recept?

Jag är av den linjen att hundmat ska betraktas som müsli så jag tänkte strö det på fil och äta det så. Jag tror att det är minst smärtsamt.

Tror du det blir aktuellt?

Ärligt talat, jag tror tidningen kommer att överleva och finnas betydligt längre än till sin 100-årsdag. Men ingen vet något.

Vad skulle du ha sagt om någon för fem år sedan sa att tidningen skulle flytta in till konkurrenten i dag?

Även om jag önskar att Sverige skulle vara fullt av livskraftiga små, lokala tidningar skulle jag säga att det inte är något att bråka om. Det viktiga är att det finns en politisk mångfald.

DD flyttar till DT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.