lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Familjeliv och ekotänk i NT/Correns nya helgmagasin

Publicerad: 2 april 2009, 08:27

Paus heter Correns och Norrköpings Tidningars nya gemensamma helgbilaga. Premiärnumret kommer på lördag - med ekotänk och mode.

Ämnen i artikeln:

Norrköpings TidningarVLTCorren

I Paus ska artiklar och reportage om resor, mat och aktuella personer blandas med tips om hur man bäst lever ett ekologiskt och grönt liv.

– Paus kommer också att innehålla mycket mode. I vår tv-kanal har vi varje vecka ett program som heter 24Stil, det kommer att smitta av sig i bilagan, säger Anders Nilsson, redaktionschef på Corren.

Andra prioriterade områden är hälsa och familjeliv/relationer. Huvudmålgruppen är kvinnor från 35 år och uppåt.

Tanken från början var att ha samma upplägg som VLT:s och NA:s helgmagasin Latte, där ett antal sidor editioneras i en VLT-del och en NA-del. Men under arbetets gång bestämde sig Corren/NT för att låta alla sidor, utom sidan 2, vara gemensamma.

–    Vi har valt ämnen som är intressanta för alla. Dessutom är det ju bara fyra mil mellan Norrköping och Linköping så det finns ingen anledning att göra innehållet lokal-lokalt, säger Anders Nilsson.

Paus kommer att vara 24 sidor tjock och allt material redigeras hos Corren. Maria Somroo, Corren, och Emelie Wallsten, NT, är redaktörer. Någon öronmärkt redaktion finns inte, alla Corren- och NT-medarbetare som vill medverka ska få möjlighet att göra det.

– Med en gemensam bilaga höjer vi kvaliteten på materialet och ger läsarna en bättre läsupplevelse, säger Anders Nilsson.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev