Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Facket nöjd med det mesta  utom lönerna

Publicerad: 17 juni 2011, 05:55

Ledningen pratar om nya tider, öppenhet och framtidstro inom Hallpressen. Journalistklubben på Jönköpings-Posten håller delvis med men riktar samtidigt kritik mot ledningen för det dåliga löneläget.


Ämnen i artikeln:

Jönköpings-Posten

Karin Pilkvist, ordförande i JP:s journalistklubb, håller med om att det finns en ny framtidstro på Jönköpings- Posten. Stämningen är öppnare, det finns förhoppningar om ny tryckpress och i förlängningen en tabloid. Planer på digitala satsningar, kontinuerliga veckobrev från ledningen, planeringsdagar och sommarfester har också bemötts positivt av de anställda.

Som medarbetare känner man sig mer inbjuden än tidigare, säger hon och får medhåll av Gunnar Arén, kassör i klubben.

Det har alltid varit tydligt att det här är ett familjeföretag men nu ligger inte det som en våt filt över tidningen. Det finns en ny energi, säger han.

Men allt är inte guld och gröna skogar. Inom facket är man fortfarande mycket kritisk till ledningens stora ovilja att lyfta lönerna. Med löner som i snitt ligger 1500 till 2000 kronor under kollegornas på Smålandsposten ligger man i bottenträsket, menar han.

För några år sedan angavs det som ett mål i kollektivavtalet att medarbetare som jobbat i 15 år skulle ha en lön på 25000 kronor i månaden.

– Det var ett slags mål. Men det är många som inte har det. Det är ett faktum att många unga slutar ganska fort och även om det inte uteslutande beror på lönerna så är det ett varningstecken som arbetsgivaren måste fundera på, säger Karin Pilkvist.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Jönköpings-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev