Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Facket agerar efter storbråket på SVT

Publicerad: 3 mars 2016, 08:08

Missnöjet mot SVT:s ledning är stort efter konflikten på samhällsredaktion i Göteborg. Nu flaggar fackklubben på SVT för att man tänker begära en tvisteförhandling.


Ämnen i artikeln:

SVT

”Vi förbereder en stämning av SVT och kräver skadestånd för brott mot lagen om medbestämmande i arbetslivet (MBL)”, säger Hanna Nyberg, facklig regionordförande i Journalistförbundet till GT.se

Konflikten i Göteborg har pågått sedan Ylva M Andersson uttryckte att Mette Friberg, chef för samhällsdivisionen, inte längre skulle ha ansvar för SVT:s Uppdrag granskning. Förslaget ledde till att Mette Friberg sjukskrev sig vilket fick flera av SVT:s medarbetare att reagera, och ledningens sätt att hantera situationen fick skarp kritik.

Förhandlingar mellan Ylva M Andersson och Mette Friberg inleddes och i mitten av februari blev det klart att de båda skulle få lämna sina dåvarande uppdrag för andra, tillfälliga arbetsuppgifter. Men så i fredags kom beskedet att Mette Friberg väljer att lämna SVT efter 17 år i företaget.

Enligt GT vill SVT inte kommentera uppgifterna om att facket förbereder en stämning.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.