Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fackeltåg för Kim Wall samlade hundratals

Publicerad: 1 september 2017, 05:20

Omkring två hundra personer samlades på torsdagskvällen vid Køgebukten utanför Köpenhamn. De var där för att hedra den svenska frilansjournalisten Kim Wall genom en tyst minut och en efterföljande minnesstund.


Det var den 10 augusti som Kim Wall och uppfinnaren Peter Madsen tillsammans gav sig ut tillsammans i hans egenbyggda ubåt. Wall följde med eftersom hon skulle skriva ett reportage om Madsen. Händelseförloppet efter att de två lämnat land är inte fastställt, men senare samma kväll anmäldes Kim Wall saknad av en anhörig.

En och en halv vecka senare hittades kroppsdelar i vattnet utanför Köpenhamn vilka polisen senare kunde fastslå tillhörde Kim Wall. Peder Madsen sitter i dag häktad misstänkt för att ha dödat henne.

I går hedrades Kim Wall vid Køgebukten utanför Köpenhamn. Platsen ligger alldeles i närheten av det område där Madsen misstänks ha sänkt ubåten. Wall hedrades med en tyst minut, efterföljande minnesstund och därefter ett fackeltåg ned till havet där deltagarna lade blommor i vattnet. Enligt Expressen deltog omkring 200 personer i minnesceremonin.

Läs också

Den döda kvinnan var Kim Wall

Minnessida samlar Kim Walls artiklar

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.