Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Facebook tar nya krafttag mot falska nyheter

Publicerad: 29 augusti 2017, 04:27

Sidor som gång efter gång delar falska nyheter ska inte längre få annonsera på Facebook.


Ämnen i artikeln:

Facebook

– Vi vill att folk ska hålla sig informerade om vänner, familj och ämnen som de bryr sig om på Facebook, falska nyheter skadar det förtroendet, Rob Leathern, produktansvarig på Facebook till Mashable.

Åtgärden kommer att drabba de som upprepade gånger delar innehåll som är markerade som falska av tredjepartskontrollorganisationer. Men ägarna till dessa sidor kan återfå möjligheten att annonser om de börjar agera ansvarsfullt igen.

Facebook började samarbeta med utomstående faktagranskare några månader efter att bolagets vd Mark Zuckerberg insåg vilken betydelse falska nyheter hade för utgången av det amerikanska presidentvalet.

Sedan dess har Facebook tagit flera steg för att minska förekomsten av falska nyheter på nätverket. Bland annat genom att stänga botnätverket som används för att bedrägliga annonsörer och inte stödja länkar från dessa sajter.

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.