Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Facebook större än Aftonbladet

Publicerad: 6 maj 2009, 02:02

Enligt Google Trend hade Facebook förra veckan fler unika besökare än Aftonbladet. En rapport från Post- och telestyrelsen visar att 36 procent av svenskarna nu är medlemmar i sociala nätverk.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Nicklas Strandh har på bloggen Niclas Strandh digitalPR gjort sökningar på mediesajter och sociala nätverkssajter på Google Trends. Resultatet är att Facebook för första gången är större än Aftonbladet i Sverige, de övriga mediesajterna kommer långt, långt efter. Han konstaterar att det är ruffa mätmetoder och att den enskilda veckan kan vara ett mätfel, men det är tydligt att den långsiktiga trenden innebär att det hur som helst bara är en tidsfråga innan kurvorna korsas.

Mindpark skriver om en undersökning om svenskarnas säkerhetsvanor på internet från Post- och telestyrelsen. Den visar att 36 procent av svenskarna i åldern 16 – 84 år är medlemmar i ett socialt nätverk på internet. I åldern 16 – 30 år är 84 procent medlemmar i något social nätverk.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.