Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Facebook lanserar Blocket-dödare i Sverige

Publicerad: 15 augusti 2017, 04:57

Inom de närmaste veckorna släpper Facebook sin köp- och säljplattform i Sverige. Facebook Marketplace har tidigare funnits i sju länder. Förutom USA också i Australien, Kanade, Chile, Mexiko, Nya Zealand och Storbritannien. Nu ska tjänsten lanseras i ytterligare 17 europeiska länder, bland annat i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Blocket

Den kommer till skillnad från Schibstedägda Blocket vara helt gratis för användarna enligt DI digital.

Även om Blocket dominerar som digital marknadsplats för privatpersoner i dag ser Facebook möjligheter att locka användare. ”Folk vill kunna komma i kontakt med andra för att köpa och sälja. En massa personer gör redan det i privata grupper, och på andra marknadsplatser. För vår del är det kontakten mellan folk som spelar roll. Om vi är det bästa stället att komma i kontakt med någon för att köpa eller sälja något så är det toppen. Det är något användarna redan gör i privata grupper, säger Facebooks produktchef Deborah Liu till DI digital.

Facebook Marketplace har tidigare funnits i sju länder. Förutom USA också i Australien, Kanada, Chile, Mexiko, Nya Zealand och Storbritannien. Nu ska tjänsten lanseras i ytterligare 17 europeiska länder, bland annat i Sverige.

I fjol omsatte Blocket 913 miljoner kronor och gjorde en vinst på 471 miljoner kronor efter avskrivningar. 2015 köpte Schibsted även loppisappen Shpock där privatpersoner kan köpa och sälja gratis.

Läs mer om Facebook Marketplace och Schibsteds utmaningar

Facebooks jakt på lokala annonspengar

Finn växer på nya områden

Ämnen i artikeln:

Blocket

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.