tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressens fotografer om nedläggningen

Publicerad: 24 oktober 2014, 04:22

Ett publicistiskt och kommersiellt självmord. Det kallar en av Expressens fotografer beslutet att säga upp tidningens alla fotografer och bildredaktörer.

Ämnen i artikeln:

Expressen

Bilden är lika viktig för en tidning som ordet. Det är trist att tidningens chefer inte förstår detta och underskattar bilden och bildjournalistikens kraft. Beslutet är inget annat än ett publicistiskt och kommersiellt självmord.

Jacob Forsell som jobbat som fotograf på Expressen i 26 år och även varit ordförande för Pressfotografernas klubb är mycket kritisk mot ledningens beslut. I en intervju med Foto menar han att man nu slagit ihjäl det sista av Expressens själ.

Lars Fahlén, tidigare bildchef på Expressen, samt professor i bildjournalistik säger i samma artikel att Det är smärtsamt att förstå att bildens kraft jämt och ständigt totalt underskattas av tidningenschefer.

Torbjörn Andersson, som jobbat som fotograf för Expressen i över 30 år, menar att trenden att lyfta ut professionella bildmänniskor från redaktionerna ökar risken fejkade eller manipulerade bilder publiceras.

Så trovärdigheten kommer att försvinna.

Läs hela artikeln här:

Så ska Expressen spara in över 60 tjänster

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev