Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen stramar åt kommentarer

Publicerad: 29 augusti 2011, 05:17

Expressen vill på sikt att alla som kommenterar på sajten gör det under sitt rätta namn. Men i väntan på att få det att fungera inför tidningen nu förhandsmoderering.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Det kommer att bli en hårdare koll när det gäller till exempel rasistiska åsikter, personangrepp eller kommentarer som inte handlar om samma ämne som artikeln den är kopplad till.

Det är inte rimligt att personer som omskrivs eller intervjuas av våra journalister ska riskera att utsättas för näthat i artikelkommentarerna, eller att allt för många diskussioner om helt andra saker ska domineras av främlingsfientliga debattörer som torgför smyg- eller öppenrasistiska åsikter. Vi vill gärna ge läsarna en möjlighet att komma till tals, men vi ställer också krav på att man accepterar förutsättningarna, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i sin blogg.

Helst bör alla skriva under sitt rätta namn menar Thomas Mattsson. Men exakt hur det ska fungera har han inte klart för sig. Och det finns också tillfällen då anonymiteten är viktig:

Den som ska skriva om exempel mobbning, kvinnomisshandel eller något känsligt på arbetsplatsen vill kanske inte framträda i offentligheten på en av Sveriges största mediesajter skriver Thomas Mattsson.

Expressens nya kommentarsregler här:

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News