Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen om JK:s förundersökning

Publicerad: 19 mars 2014, 07:53

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson kommenterar JK:s förundersökning.


Igår skrev Medievärlden om JK beslut att inleda förundersökning mot Expressen för brott mot tystnadsplikten enligt YGL i samband med granskningen av Avpixlatkommentatorer.

Thomas Mattsson skriver idag om beslutet på sin blogg att en av dessa kommentatorer: ”har sedan dess anmält Expressen till granskningsorgan efter granskningsorgan, och nu har Justitiekanslern med hans uppgifter som beslutsunderlag inlett en förundersökning om misstänkt tystnadspliktsbrott. Det är bra. JK ska försvara exempelvis källskyddet, och Expressen kommer förstås samarbeta med JK för att klarlägga X påstående. Jag är tveksam till det han hävdar, men har ju inte själv sett hans anmälan, och även om min princip är att eventuella fel ska rättas så förtjänar det nog ändå att påminnas om vad publiceringarna egentligen handlade om. Nämligen näthat i en omfattning som var av uppenbart allmänintresse”, skriver Thomas Mattsson på sin blogg.

JK granskar om Expressen brutit mot tystnadsplikten

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.